LEARN ENGLISH WITH US
SHARE YOUR GIFT WITH THE WORLD
Учи англиски со нас
сподели дарба со светот
 • S4

  Премиум училиште по фер цени
  Поиграј. Научи. Значи.
  Прозбори англиски брзо и лесно
  Поучи се од грешките, учи англиски со нас
  Повтори го успехот и годинава со нас
  Повторувањето е мајка на знаењето

 • S5

  Премиум училиште по фер цени
  Поиграј. Научи. Значи.
  Прозбори англиски брзо и лесно
  Поучи се од грешките, учи англиски со нас
  Повтори го успехот и годинава со нас
  Повторувањето е мајка на знаењето

 • S1

  Премиум училиште по фер цени
  Поиграј. Научи. Значи.
  Прозбори англиски брзо и лесно
  Поучи се од грешките, учи англиски со нас
  Повтори го успехот и годинава со нас
  Повторувањето е мајка на знаењето

 • S2

  Премиум училиште по фер цени
  Поиграј. Научи. Значи.
  Прозбори англиски брзо и лесно
  Поучи се од грешките, учи англиски со нас
  Повтори го успехот и годинава со нас
  Повторувањето е мајка на знаењето

 • S3

  Премиум училиште по фер цени
  Поиграј. Научи. Значи.
  Прозбори англиски брзо и лесно
  Поучи се од грешките, учи англиски со нас
  Повтори го успехот и годинава со нас
  Повторувањето е мајка на знаењето

Зошто ние

Здраво и добредојде! Ние сме Пегасус ЕЛС, училиште за англиски јазик со речиси 20-годишна традиција и посветеност на тебе и на твојата желба да научиш да зборуваш англиски најдобро што можеш и сето тоа со употреба на забавни активности кои ќе ти ги прошират видиците и ќе ти помогнат да напредуваш.

Тука сме ти на располагање. Нашето училиште се темели на љубов, страст кон работата и посветеност кон нашите ученици со цел учењето да биде уживање.

Дали преку нашите јазични курсеви за разични возрасти и нивоа или нашите проекти и работилници- Пегасус ЕЛС е тука за да направи нешто посебно за тебе. Сакаме да ти помогнеме да ги изградиш оние јазични вештини што ти се навистина неопходни за да создадеш живот за кој мечтаеш, а при тоа да се забавуваш до бесвест.

Дали си почетник или длабоко навлезен во англискиот или си бараш интересни проекти за да го примениш јазикот во пракса, Пегасус ЕЛС е тука да ти помогне да го постигнеш највисокото ниво на англиски јазичини вештини, но и да ја изразиш креативноста што тлее во тебе.

Се надеваме дека ова е само почеток на нашето другарување. Уште би сакале токму ти да станеш нашe Пегасус пријателче- само внеси го твоето име и е-пошта. П.С. Кога доаѓаме во посета во електронското сандаче обавезно оставаме по некое подароче па повели претплати се.

Ти благодариме на издвоеното време за посета. Не радува што стапивме во контакт и возбудени сме за учењето што ни следи. Кога еден предава, двајца учат, а тоа е наша најголема привилегија и одговорност.

До скоро гледање.

Со љубов,

Пегасус ЕЛС

7 РАБОТИ ЗА НАС

ГО РАБОТИМЕ ОВА ОД МЕРАК

Нашето училиште се темели на љубов. Не сме само сонувачи, туку луѓе од акција кои веруваат во неуморна работа и изнаоѓање на нови начини на предавање. Ние сме страствени, игриви и длабоко посветени наставници по англиски јазик.

ВЕРУВАМЕ ДЕКА ЧОВЕК УЧИ ДОДЕКА Е ЖИВ, А НАЈМНОГУ КОГА УЖИВА И СЕ ЗАБАВУВА

Учењето е доживотен процес кој ни го бистри умот и крепи духот. Затоа никогаш не престануваме со учење, промени и растење. Користиме игри, дигитални алатки, свеж пристап и хумор на нашите часови зашто смеата е најдобиот лек кој згора на тоа ни помага да го запомниме наученото.

ТУКА СМЕ ДА ГО СМЕНИМЕ СВЕТОТ

Раката што дава не се суши. Доделуваме бесплатни курсеви на деца без родители, ги користиме часовите да зборуваме и едуцираме за низа општествени проблеми, заедно твориме и создаваме одлични содржини, но она што е наша најважна определба е тоа што ги едуцираме идните генерации како тие да бидат позитивната промена во светот.

ПРЕДАДЕНОСТ ОД НАД 100%

Не сме тука за да сме просечни, туку најјодлични во секој поглед. Предизвик ни е да сме секоја година сѐ подобри и подобри. Нашите признанија само го потврдуваат тоа: 2015 бевме стипендисти на американската амбасада, 2016 верификуван центар за образование на возрасни за англиски јазик, 2017 финалисти на ЕЛТонс-,,Оскари за наставата по англиски јазик,, , 2018 презентери на Едмодо конференцијата во Сан Франциско и други.

ГИ САКАМЕ НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

Сите наши ученици се причината поради која постоиме. Ни помагате да создадеме значајна промена на овој свет. Вашата среќа и успех е наша опсесија и работиме напорно за секој наш ученик се чувствува драгоцено, почитувано и ценето во нашата училница.

ПОЛИТИКА НА ЉУБЕЗНОСТ

Се раководиме по цитатот на Мајка Тереза: ,,Љубезните зборови може да се кратки и лесни за изговарање, но одекнуваат бескрајно,,. Само оние ученици или родители кои покажуваат добро, чесно и културно однесување се добредојдени како дел од заедницата и како наши клиенти.

ПЕГАСУС ЕЛС Е ДИГИТАЛНО УЧИЛИШТЕ

Ние ја прифативме технологијата како дел од нашето секојдневие и истата наоѓа секојдневна примена на нашите чаови. Нашите наставници се сертифицирани за користење на Едмодо-онлајн платформи за настава, за користење на разни веб алатки како што се Кахут, Квизлет, Квизиз, Ниарпод и многу други. Цел ни е технологијата да ја хуманизираме и направиме корисно помагало во едукацијата на генерациите кои живеат и творат во дигиталното доба.

 

Време за промени

Тим

Училиштето работи со тим од квалификувани професори кои се обучени според стандардите дефинирани од CELTA/ESOL. Пегасус ЕЛС има за цел да прерасне во мултимедијален центар за неформално образование на возрасните и младите учесници со главен фокус на комуникацискиот пристап во реализирањето на образовните цели од наставната програма интегрирана во курсевите за изучување на англискиот јазик.

 • Габриела Сарџоска Симоски

  Управител и професор по англиски јазик

  Дипломиран филолог по англиски јазик и книжевност при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

 • Перица Сарџоски

  Директор на настава и професор по англиски јазик

  Дипломиран филолог по англиски јазик и книжевност при Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје. Професор по англиски јазик обучен според меѓународни стандарди (CELTA, CELTYL, DoS, Trainer Training).

 • Маја Михајлоска

  Асистент директор на настава и професор по англиски јазик

  Дипломиран професор по англиски јазик  и книжевност при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

 • Зоран Симоски

  Административен менаџер

  Дипломиран професор по мировни студии при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

 • Елена Апостолска

  Професор по англиски јазик

  Дипломиран професор по англиски јазик и книжевност при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

 • Милена Андоновска

  Хонорарен професор по англиски јазик

  Дипломиран професор по англиски јазик и литература при Државниот универзитет во Тетово.

 • ВЛАТКО БИЛБИЛОСКИ

  Хонорарен професор по англиски јазик

  Дипломиран професор по англиски јазик и литература при Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

 • ИВАНА ТОШЕВА

  Хонорарен професор по англиски јазик

  Преведувач и толкувач на катедрарта за англиски јазик и книжевност при Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Скопје.

Курсеви

УЧЕТЕ АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ПОЗНАТОТО ПЕГАСУС ЕЛС ВО ТЕТОВО

Курсеви за деца, тинејџери и возрасни, преку целата учебна година (15 септември- 15 јуни). Следува сертификат со секој завршен курс.
 
Англискиот јазик е во најширока употреба во светот. Постигнете ги своите професионални и лични цели со врвното училиште по англиски јазик во Тетово.
 
Курс за деца и тинејџери
 
Наши најпопуларни курсеви се курсевите по англиски јазик за деца и тинејџери на возраст од 6 до 18 години за сите нивоа и интереси. Предаваме англиски јазик низ теми и активности, така што ќе научиш дури и кога ти се чини дека само лудо се забавуваш. Во Пегасус доаѓаш 2 пати неделно по 60 минути. За подетални информации јави се во училиштето.
 
Во меѓувреме провери го нивото на англиски јазик на следниов линк.
 
Часови еден-на-еден (индивидуални)
 
Овој курс по англиски јазик е прилагоден на Вашите потреби според видот на работата или испитот што го полагате. Неопходниот минимум е пакет од 10 индивидуални часа независно од програмата што ќе ја дизајнираме за Вас и со Вас. За подетални информации јавете се во училиштето.
 
Во меѓувреме проверете го Вашето ниво на англиски јазик на следниов линк.
 
Курс за обука на професори по англиски јазик
 
Без разлика дали сте почетник во професијата или професор со повеќегодишно искуство, нашата обука за наставници ќе Ви помогне да ги развиете Вашите дигитални вештини за предавање на англиски јазик со што сигурно ќе станете омилени кај учениците родени во добата на масовна употреба на дигитални технологии и помагала. Не дозволувајте времето да Ве прегази!

Последни проекти од креативните работилници

 

Пегасус ЕЛС организира креативни работилници пред сè за помладите учесници со цел да ја зголеми мотивацијата кај најмладите за изучување на англискиот јазик преку драмски, музички и видео проекти.

Новости

Последните новости објавени од страна на Pegasus ELS училиште за англиски јазик.

Библиотека

Нашата библиотека

Хари Потер и Каменот на мудроста

hpps
Кликнете на насловот или сликата за да ја погледнете книгата.

Вашето име (задолжително)

Вашиот Email (задолжително)

Наслов

Вашата порака

Да останеме во контакт

Ул. Благоја Тоска бр. 228, 1200 Тетово

info@pegasusels.com

+389 44 333 557

+389 70 329 979

+389 70 755 007

www.pegasusels.com

EnglishМакедонскиVisit Us On Pinterest