skip to Main Content

Откријте го културното наследство на Египет од комфорот на вашиот дом и дознајте кои биле фараоните.

Разгледајте го надворешниот и внатрешниот дел на египетските пирамиди со панорами од 360 степени, и дознајте како биле изградени пирамидите.

Прошетајте се до Долината на кралевите и посетете ги гробниците на големите фараони.

Научете интересни нешта за древната египетска тајна на мумифицирање и дознајте како биле дешифрирани хиероглифите.

Направете виртуелна прошетка до епскиот храм на Хатшепсут – една од најмоќните жени фараони на сите времиња.

Учествувајте во групна дискусија и проверете го знаењето за културното наследство на древен Египет преку онлајн квиз.

Оваа виртуелна тура е наменета за ученици на возраст од 12-19 години, а исто така е одлична семејна активност која ќе ви овозможи да го истражувате древен Египет од комфорот на вашиот дом.

 

Линк до ФБ настан: https://fb.me/e/8nhqMuASW

Back To Top