skip to Main Content

Сте се запрашале ли некогаш кои биле древните Маи?

Би сакале ли да ги истражите нивните древни градови?

ДОБРЕДОЈДОВТЕ на едно од највозбудливите и најавантуристички виртуелни екскурзии до едно од најмистичните места на земјата – Јукатан, земјата на древната мајанска цивилизација.

Оваа виртуелна тура ви нуди величествен преглед од 360 степени на некои од најзначајните знаменитости од мајанската култура во Тикал, Чичен Ица, и други археолошки локалитети.

Дознајте за мајанската света игра и нивните верувања, и дознајте некои интересни факти за мајанскиот календар.

Има и скриени ‘стапици’ во оваа виртуелна тура, со загатки кои треба да се решат за да се дешифрираат некои мајански хиероглифи за да се ИЗБЕГА ОД ИГРАЛИШТЕТО и да СЕ ИЗБЕГА ОД МАЈАНСКИОТ ХРАМ.

Прилагодено за ученици на возраст од 12+.

Линк до ФБ настан: https://fb.me/e/1UQ3h1PMI

Back To Top