skip to Main Content
Да се пренесе емоција во акција и на светот да му се каже в лице: „Ние сме среќни од Македонија”!
На крајот од учебната година 2013/14, Училиштето за англиски јазик Пегасус ЕЛС организираше Пикник на среќен ден со забава во друштво на ДиЏеј Пилот (Александар Галоски) во Музејот на тетовскиот крај на 14.06.2014.
Пикникот беше посветен на Движењето на среќа на светско ниво. Песната “Happy” од Фарел Вилијамс беше главната тема на настанот кој беше снимен и резултираше во видео продуцирано од страна на училиштето.
Ние го споделивме видеото со светот и се приклучивме на глобалната заедница од среќни луѓе на следнава веб страница: http://wearehappyfrom.com/
Погледнете го видеото “We Are Happy” кое го подготвивме заедно со учениците и професорите во Пегасус ЕЛС, на следниов линк: https://www.youtube.com/watch?v=VPRYulG2coU
Линк до настанот промовиран на Фејсбук: https://www.facebook.com/events/652366448175213/?active_tab=discussion

Back To Top